Blog: KAKO SHRANIM ŠKARJASTO STOJALO

KAKO SHRANIM ŠKARJASTO STOJALO

07.11.2018 · Administrátor

Z ustreznim shranjevanjem podaljšajte življenjsko dobo šotora. Koristni nasveti, prihranimo vam čas in investicije

O tem, kako uporabljati škarjasto stojalo, smo že napisali veliko, ob kakšnih priložnostih, pomagali pri izbiri šotora, dobili originalnost in potisnili šotor z logotipom ali družinsko fotografijo. Toda ali veste, kako ravnati s stojalom in kako ga shraniti?

Morda ne boste čutili, da se z njo lahko ukvarjate nepravilno, in obstaja tveganje, da bo vaše stojalo dobesedno postalo neprimerno.


Naredimo nekaj dobrih posnetkov, ki bodo podaljšali njegovo življenjsko dobo


Priprava je zelo pomembna. Stojalo mora biti pred skladiščenjem suho. Če ga ne shranite na suchom, se lahko razvijejo plesni in hmelj raste. Iz izkušenj vemo, da lastniki stojnic običajno uporabljajo garažo ali klet za skladiščenje. Na območjih, kjer je temperatura nižja, lahko prevlada vlaga, ki se upari. Najbolj idealno je shranjevanje v suhih, hladnejših prostorih v ustrezni vrečki. Prav zaradi mraza se zmanjša aktivnost mikroorganizmov in omeji nastajanje plesni. Pomembno je tudi zaščititi šotor pred škodljivci.


Simptomi nepravilnega shranjevanja


Takoj, ko opazite luknje v šotoru, jih lahko napadajo madeži ali miši. V primeru črnih in temnih madežev plošče niso shranjene v dovolj suhem stanju. Če ima vaš šotor na površini ponjave grobo temno folijo, jo povzroča prah in umazanija, in to pomeni da nimate dobro zavrete embalaže ali vrečke za shranjevanje.

Vsekakor se želite izogniti vsem možnim tveganjem, ki poškodujejo stojalo. Prav tako ne želite biti presenečeni, ko shranite stojalo po shranjevanju. Samo z skrbjo in pravilnim vzdrževanjem zagotovite daljšo življenjsko dobo vašega stojala.


Delite na Facebooku